poniedziałek, 12 grudnia 2011

NALEŚNIKI PIWNE Z PARÓWKAMI

2 szkl. mąki , 3 łyżki otrąb przennych , 2 jajka
2 i 1/2 szkl. jasnego piwa , 20 dag. startego żółtego sera
8 parówek , keczup , olej , szczypta soli

Mąkę , otręby , sól , piwo i jajka zmiksuj i odstaw 60 minut.Na rozgrzanej , posmarowanej
olejem patelni smaż cienkie naleśniki.Każdy naleśnik posmaruj keczupem , oprósz serem , ułóż
parówkę i zwiń w rulon.Naleśniki ułóż w wysmarowanym olejem w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj
10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Posyp resztą sera i zapiekaj jeszcze 2-3 minuty ,
by się ser rozpuścił.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz