piątek, 21 października 2011

JABŁKA W WANILIOWYM SOSIE

<p>Autorem artykułu jest Edyta   Gącikowska</p>

Porcja dla 4 osób: 189 kcal. Przygotowanie: 20 minut. Pieczenie i gotowanie : 25 minut. Bardzo smaczny deser po obiedzie, ktory bedzie smakował każdemu.
<Składniki:                                                        
- 4 duże jabłka                                  
<- szklanka mleka                                           
<- 2 łyżki cukru, żółtko                                                
<- łyżeczka mąki ziemniaczanej                                 
<- łyżka rodzynków                                         
<- 3 łyżeczki dżemu                                                           
<Przygotowanie:             
<Jabłka umyć i wytrzeć do sucha . Wydrążyć gniazda nasienne. W powstałe otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 25 minut w 200st. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać, mieszając, aż sos zgęstnieje. Gęstym sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem posypać umytymi i osączonymi rodzynkami.      
---
    "http://kuchniaeuropejska.blogspot.com/" "
Artykuł pochodzi z serwisu <a href="http://artelis.pl/%22%3Ewww.Artelis.pl%3C/a>

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz