wtorek, 22 listopada 2011

CIASTO CYNAMONOWE

1 kg jabłek, 1/2 szkl.rodzynek
1/2szkl. orzechów włoskich , 1 szkl. cukru
1 szkl.oleju, 3 jajka , 3szkl. mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej , 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao , 1 łyżka cynamonu

Jabłka obierz i pokrój w kostkę , orzechy posiekaj.Jajka , cukier i olej utrzyj razem.
Wrzystkie sypkie składniki wymieszaj w duzej misie. Dodaj masę jajeczną , następnie jabłka i bakalie.
Wszystko razem dokładnie wymieszaj ( najlepiej ręką).Ciasto przełóż na blachę i wstaw do piekarnika
 nagrzanego do temp.170-180 stopni C. Piecz ok.1 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz